In de media: Week Tegen Pesten was groot succes!

 

Afb Goed voor Elkaar kinderen 600x300

Dit jaar hebben we met diverse samenwerkingspartners onze krachten gebundeld en zijn we in diverse media verschenen.

Samenwerkingspartners

Met verschillende samenwerkingspartners hebben we ook dit jaar weer onze krachten gebundeld voor de ‘Week tegen Pesten’. Vanuit ons Kenniscentrum is in diverse werkgroepen nieuw materiaal ontwikkeld dat gratis beschikbaar is gesteld en ook na de ‘Week tegen Pesten’ het hele jaar inzetbaar blijft.

WTP 2023 Visuals 5

Als samenwerkingspartner van Stichting School en Veiligheid ontwikkelde een speciale werkgroep uit onze Trainersgroep Omgaan met Pesten ook dit jaar weer een lespakket dat gratis ter beschikking is gesteld en zowel in als na de ‘Week tegen Pesten’ kan worden ingezet. Net als andere aanbieders is ook ons lespakket voor dit jaar met het passende thema ‘Goed voor elkaar’ te vinden op de website van Stichting School en Veiligheid en je kan het ook op onze website gratis downloaden. Het lespakket is door ons bijna 9.000 keer verspreid binnen ons netwerk van professionals en vrijwilligers in het onderwijs, BSO kinderopvang, jeugd- en jongeren werk, zelfstandigen met een eigen praktijk, sportverenigingen etc. en daarnaast nog bijna 500 keer rechtstreeks gedownload. We kijken met trots naar deze mooie cijfers.FILMT ETP 6 RoanMet ‘Evariste Filmproducties‘ heeft Kenniscentrum Omgaan met Pesten twee films geproduceerd met als doel om in gesprek te gaan over pesten. Bij beide films is een handige gesprekswijzer ontwikkeld dat als leidraad gebruikt kan worden. Ook dit materiaal is gratis beschikbaar gesteld. 
FILM WTP 4 2


De eerste film
 is gelanceerd bij de start van de ‘Week tegen Pesten’. In deze film komen deelnemers van onze training en hun ouders aan het woord. Deze film kan met de bijbehorende gesprekshandleiding ingezet worden om het gesprek aan te gaan met kinderen en jongeren.

Film ETP 3 12De tweede film die aan het eind van de ‘Week tegen Pesten’ is gelanceerd is gemaakt om samen met de bijbehorende gesprekshandleiding het gesprek tussen professionals onderling te stimuleren.

logo werkend leren 1 300x258

In samenwerking met Werkend Leren is een gratis minicursus middels e-learning module ontwikkeld door ons Kenniscentrum, speciaal voor deze Week tegen Pesten. De mini-cursus over hoe je als pedagogisch medewerker kunt omgaan met pesten op de BSO is door meer dan 500 professionals gevolgd. In deze minitraining hebben pedagogisch professionals een indruk gekregen of ze juist handelen, en hoe met ouders om te gaan bij pestgedrag. Na deze week kunnen professionals via Werkend Leren de uitgebreide cursus Pesten aanpakken op de BSO volgen.


 

In de media

Tijdens ‘De Week tegen Pesten’ is in diverse media extra aandacht voor het onderwerp pesten. Van het landelijke jeugdjournaal en lokale tv-omroepen tot diverse online platforms. Ook onze expertise is hierbij door diverse kanalen ingezet. Door middel van interviews voor krantenartikelen, magazines, een tv reportage en een podcast zijn we afgelopen week in het nieuws geweest. Hieronder kan je een aantal publicaties nog eens nalezen of opnieuw bekijken.

linda-logo-300x158.png
Journaliste Jara Helms van LINDA.-online heeft een van de hoofdrolspelers van de door ons uitgebrachte film ‘Sterk Staan kan je leren’ benaderd voor een interview. Vader Frank vertelt over zijn dochter Isa (11) en de beslissing om haar mee te laten doen aan een Sta Sterk training. Frank vertelt over Isa’s onzekerheid en het machteloze gevoel dat hij en zijn vrouw hierdoor kregen. Na de Sta Sterk training bleek Isa veel beter in staan om voor zichzelf op te komen vertelt hij. Hoe dat voor Frank en zijn vrouw was lees je hier.

Ook Roan vertelt samen met Annemieke hun verhaal over hoe Roan gepest is. Aan journaliste Jara Helms van LINDA online vertelt Annemieke dat Roan op de basisschool bijvoorbeeld nooit werd uitgenodigd op verjaardagsfeestjes. Annemieke zoekt op internet naar mogelijke oplossingen en ziet dat een weerbaarheidstraining misschien toch iets is dat Roan zou kunnen helpen. Roan krijgt meer zelfvertrouwen en leert in de training op een handige manier om te gaan met het pestgedrag. Het hele verhaal lees je hier

Schermafbeelding 2023 11 08 170717In de podcast ‘podje opvoeden’ ging gezinspedagoog Joyce Blauwhoff in gesprek met Mirelle Valentijn over pesten. Deze aflevering van de podcast serie ging op de eerste dag van de ‘Week tegen Pesten’ online en is terug te luisteren via de website van Joyce of op spotify. Zie hiervoor ons nieuwbericht over de podcast. 
kinderopvangtotaal.png


Het platform ‘kinderopvang totaal‘ (online platform, uitgever van een tijdschrift en podcast) heeft in samenwerking met het Kenniscentrum Omgaan met Pesten vlak voor de start van de Week tegen Pesten artikel gepubliceerd met tips over het omgaan met pesten. In het artikel is ook de link naar het gratis aanbod van de e-learning (de mini-cursus die in samenwerking met werkend leren is ontwikkeld) opgenomen.

Esther vd Tak Var 1

Op woensdag 27 september (halverwege de ‘Week tegen Pesten’ publiceerde het Algemeen
Dagblad een artikel met een interview van onze trainer Esther van der Tak 
over cyberpesten. We schreven er een nieuwsbericht over.


 Vrouw logo


Voor het online magazine Vrouw van de Telegraaf werd een artikel geschreven over een moeder die zich zorgen maakte over haar zoon: ‘Ik ben bang dat mijn gepeste zoon (8) nu zelf een pester wordt’. De jongen werd gepest in het vorige schooljaar en zijn moeder ziet zijn gedrag veranderen. Mirelle Valentijn, oprichter van het Kenniscentrum Omgaan met Pesten werd als expert om een reactie gevraagd. De reactie en het advies van Mirelle lees je hier.


Logo Regio Noordkop
Ook onze trainers die nog in opleiding zijn waren zeer enthousiast en bevlogen actief afgelopen week. In de kop van Noord-Holland verscheen in de lokale media via ‘Regio Noordkop’ een artikel van trainer in opleiding Cheryl de Graaf waarin ze de lezers attendeerde op het door onze trainersgroep ontwikkelde gratis lespakket. 

Ook Sta Sterk trainer worden?

Wil jij ook deel jij ook deel uitmaken van het landelijk trainers team en je samen met ons sterk maken voor ondersteuning bij sociale veiligheid en weerbaarheid? Kijk hier voor meer informatie.