Landelijke dag tegen pesten (19-4): wat doe jij?

Iedereen hoort erbij Lesbrief dag tegen pesten Stichting Omgaan met Pesten

Zet onze lesbrief 'Iedereen hoort erbij!' in voor de Dag tegen Pesten op dinsdag 19 april 2022

In de lesbrief vind je:

  • 2 nieuwe werkvormen voor het primair onderwijs
  • 2 nieuwe werkvormen voor het voortgezet onderwijs om te werken aan een positief groepsgevoel en het omgaan met verschillen

De lesbrief kan in het onderwijs, de kinderopvang en andere omgevingen waar kinderen en jongeren samenkomen worden ingezet. Met de lesbrief willen we voortborduren op het thema 'Buitensluiten? Uitgesloten! van de Week tegen Pesten van 2021. De lesbrief is met veel enthousiasme en plezier ontwikkeld door pedagogisch professionals van Stichting Omgaan met Pesten.

Ga samen aan de slag en werk aan een sociaal veilige en fijne omgeving. Werk aan een groep waarin een wij-gevoel, de kracht van verschillen in de groep, respect, acceptatie, waardering en veiligheid voor jezelf en elkaar centraal staan. Laat kinderen en jongeren elkaar beter leren kennen. Leg de nadruk op gedrag wat je graag wil zien en draag zo bij aan het voorkomen en terugdringen van pesten.

Deze lesbrief voor de dag tegen pesten geeft nieuwe werkvormen om samen aan de slag te gaan.

 

Wil jij kinderen en jongeren vaker ondersteunen bij pesten en het voorkomen ervan?

Bij Kenniscentrum Omgaan met Pesten bieden wij opleidingen voor d√© professional die het verschil wil maken in sociale veiligheid. Je kunt zelfstandig of binnen je organisatie aan de slag als Sta Sterk trainer of je kunt binnen jouw onderwijsorganisatie je specialiseren als anti-pestco√∂rdinator of je verdiepen in sociale veiligheid binnen de kinderopvang. Kortom, er is voor jou ook een mogelijkheid bij om #verschilmaker te zijn!