Stichting omgaan met pesten blij met nieuwe Sta Sterk trainer in Wijdemeren! 

 

Afgelopen najaar ontvingen de nieuwe Sta Sterk trainers hun diploma. Zo ook Jessica Lightfoot uit Kortenhoef.

De trainers staan graag klaar om ouders en kinderen te helpen bij het versterken van weerbaarheid en het omgaan met pesten. Stel je eens voor: je zoon wordt gepest; komt regelmatig boos en verdrietig thuis; heeft buikpijn als hij naar school gaat; zijn prestaties gaan achteruit en hij wordt steeds somberder. Dan is het toch zo fijn als je iemand kunt bellen? Iemand die je kind met een praktische training helpt om zich weer weerbaar te gedragen, waardoor het pesten minder wordt en hij er minder van slag van raakt? Een deskundige die mee kan denken met ouders en of de school, kinderopvang of (sport)vereniging. 

 

"Het blijft verdrietig dat de inzet van onze trainers nodig is en pesten nog altijd een groot probleem vormt en veel schade teweegbrengt" zegt Jessica Lightfoot. "Het geeft tegelijkertijd een goed gevoel dat ik nu samen met ons landelijk team het verschil kan maken in de gemeente Wijdemeren!"

 

Pestprobleem aanpakken

De trainers van de stichting Omgaan met Pesten zetten zich al jaren in om het pestprobleem aan te pakken. De basis voor onze workshops, trainingen en anti-pestprogramma's vormt de Sta Sterk methodiek. Met behulp van deze methode wordt al meer dan 30 jaar in heel Nederland aan kinderen en jongeren geleerd hoe zij op een respectvolle manier voor zichzelf en een ander kunnen opkomen. De anti-pestprojecten staan in de lijst van veelbelovende anti-pestprogramma's van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap.

 

Sta Sterk training

"In de sta sterk training die bestaat uit tien lessen krijgen de kinderen praktische handvatten om hun gedrag te veranderen. Geen lange uitleg, maar kort en krachtig en vooral veel spellen en oefening. De afwisselende huiswerkopdrachten zorgen ervoor dat het geleerde beter beklijft. De resultaten zijn verbluffend. Dat heb ik tijdens mijn opleidingsperiode al mogen ervaren: na tien lessen zitten de kinderen beter in hun vel; weten ze wat ze kunnen zeggen en doen als anderen onaardig tegen hen doen; en passen ze die kennis in steeds meer situaties toe. Het pesten stopt of wordt sterk verminderd." Aldus Jessica Lightfoot.

Jessica Sta Sterk trainer Kenniscentrum Omgaan met Pesten

Werken vanuit je eigen praktijk, school of organisatie 

De professionele trainers van Stichting Omgaan met Pesten zijn werkzaam vanuit hun eigen praktijk, school of organisatie. Tijdens hun intensieve opleiding bij het Kenniscentrum Omgaan met Pesten hebben zij geleerd te werken met de Sta Sterk methodiek. Scholen en andere organisaties kunnen terecht bij trainers voor deskundigheidsbevordering van personeel en ouders en voor ondersteuning bij de verdere ontwikkeling van het sociaal veiligheidsbeleid. Ook geven trainers de antipestprogramma's 'Sta Sterk op School 'en 'Omgaan met Elkaar' aan klassen binnen het basis- en voortgezet onderwijs. Ouders kunnen hun kind aanmelden voor een Sta Sterk training en de brugklastraining Stevige Stap. 

 

Ook in Wijdemeren is nu dus een Sta Sterk trainer actief. U kunt Jessica Lightfoot bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of www.jijenstasterk.nl. Zij start in april met haar trainingen in de bibliotheek Gooi en meer in Loosdrecht. Zie ook de website van de stichting www.omgaanmetpesten.nl

 

Wil jij net als jessica het verschil maken? 

Regelmatig organiseren wij online en live workshops voor pedagogisch professionals over aandachtsgebieden bij werken aan weerbaarheid. Kijk in de agenda

In onze 'basisopleiding tot trainer Omgaan met Pesten - Sta Sterk trainer' leer je net als Jessica werken met kinderen met de Sta Sterk methodiek. De Sta Sterk training maakt voor deze kinderen het verschil.

Wil jij het verschil maken voor deze kinderen door het geven van Sta Sterk trainingen? Vraag dan nu het uitgebreide informatiepakket aan.

Informatiepakket aanvragen