Werken met de Toolkit 'Ik denk me Sterk' voor pedagogisch professionals zilveren weken

Datum: 13-12-2023
Locatie: Vinkeveen

De periode na de kerstvakantie vraagt extra aandacht. Het is belangrijk om op dat moment opnieuw te investeren in de ontwikkeling van vaardigheden die bijdragen aan de basis om zelf of als groep te werken aan sociale veiligheid. Niet voor niets noemen we deze weken de 'zilveren weken'. De Toolkit 'Ik denk me Sterk' is een krachtige tool om hierbij in te zetten.

 


In de afgelopen jaren hebben wij met ons landelijk trainersteam op diverse manieren ondervonden dat ook onder kinderen en jongeren de verdeeldheid is toegenomen. In vele omgevingen waar zij samenkomen hebben we samengewerkt met professionals, vrijwilligers en ouders om het ‘tegen in plaats van met elkaar gedrag’ tussen kinderen en jongeren te doorbreken en het ‘wij-gevoel’ te herstellen of vergroten. 
Kinderen en jongeren maken allen deel uit van de ‘minimaatschappij’, bijvoorbeeld als leerlingen van dezelfde school
of teamgenoten bij de sportvereniging.

Samen met jou willen we bijdragen aan de zilveren weken en een positieve invloed uitoefenen op het omgaan met elkaar.
Bijdragen kan en door (nog meer) manieren te ontdekken om met de Toolkit het verschil te maken.

Wil jij dat ook? Dan is deze workshop echt iets voor jou. 


Deze workshop is bedoeld voor pedagogisch professionals die werken in coaching, training, therapie of onderwijs met kinderen en of jongeren. Je leert de functie van de 100 spelkaarten kennen en diverse werkvormen om deze in te zetten, terwijl je werkt met gedachten, gevoelens en gedrag.

Het spel bestaat uit 100 spelkaarten in verschillende categorieën:

  • 65 Associatie & helpende gedachten kaarten
  • 10 Helpende gedachte starters kaarten
  • 20 Uitlokkaarten
  • 5 Stapstenen 5 G’s (gebeurtenis – gedachten – gevoelens – gedrag – gevolg)
  • Los verkrijgbaar: Gedachtekracht meter

Je leert de functie van de 100 spelkaarten kennen en diverse werkvormen om deze in te zetten, terwijl je werkt met gedachten, gevoelens en gedrag.

We werken met positieve en bevestigende communicatie, waardoor kinderen zich gezien en gehoord voelen en meer uitgenodigd hun denken, voelen en doen met anderen te delen. De workshop is interactief en ervaringsgericht. Er is aandacht voor de achterliggende theorie en er wordt veel aan onderlinge uitwisseling wordt gedaan. Een groot deel van de spelvormen mag je als professional ook zelf ervaren. Er is alle ruimte voor je vragen.

Na de workshop kun je met jouw doelgroep de kracht van gedachten ontdekken, zodat ze zelf een positieve invloed kunnen uitoefenen op lastige situaties op school, daarbuiten in de vrije tijd en in het omgaan met leeftijdsgenoten en volwassenen.

 Toolkit Ik denk me Sterk_gedachtekracht_RET_5 g's

Na afloop ontvang je een hand-out en werkbladen om in te zetten met jouw doelgroep en de Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ als je deze nog niet in je bezit hebt.

 

Er zijn twee mogelijkheden in december

Je krijgt winter korting op je deelname i.v.m. de Zilveren Weken in januari. Wij moedigen jou op deze manier aan om deze weken met de Toolkit aan de slag te gaan. In deze periode kun je individueel en in groepsverband met je doelgroep werken aan een positieve mindset en bijdragen aan een sociaal veilige groep. De workshop is vrijgesteld van BTW en wordt gegeven in samenwerking met Semmie Sprekend Spel & Training

1) Deelnemen aan de fysieke workshop op woensdag 13 december van 9.00 - 15.00

De kosten bedragen € 147,00 i.p.v.€ 197,00 voor de fysieke workshop. Heb jij de Toolkit nog niet in je bezit? 
Deze kun je aanschaffen tijdens de workshop. De kosten voor de Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ bedragen € 39,95 inclusief BTW.

Nodig:

Heb je de Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ nog niet in je bezit? Dan kun je deze hier alvast bestellen.
De Toolkit heb je nodig tijdens de workshop. De kosten voor de Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ bedragen € 39,95 inclusief BTW.

 

  Aanmelden workshop

 Geef hierbij aan welke mogelijkheid voor de workshop jouw voorkeur heeft.

 Workshop Toolkit 'Ik denk me Sterk' pedagogisch professionals_gedachtekracht_pesten_sociale veiligheid